sunnuntai 21. elokuuta 2016

tavallisen tavoitteellisen treenaajan lisäravinteet

Samalla lailla, kuin on hyvä suorittaa pientä tutkimuslaatuista kokeilua siitä, milloin on hyvä treenata, mitä on hyvä treenata ja miten, niin varsinkin tavoitteellisemmalle salitreenaajalle sopivien lisäravinteiden löytymiseen saattaa kulua hetki ja yritys jos toinenkin. Tuotteita ja kauppoja löytyy vähän joka lähtöön, ja helposti ainakin alkuinnostuksessa sitä helposti ajattelee, että tahdon nyt kaikkea heti ja paljon.
Omissa, hyvään fiilikseen mutta myös kehitykseen tähtäävissä, opiskelijabudjetin asettamissa rajoissa oon todennut toimivaksi nojata muutamaan peruslaatuiseen ja toimivaan tuotteeseen: Inzane ennen, BCAA treenin aikana ja hera + banaani jälkeen. Näillä tää ainakin mulla ihan toimii!
Pistin ekaa kertaa tilausta PPS-shopille, aika pitkälti tämän tarjouksen takia, koska kyseistä heraa olen jo jonkun aikaa käyttänyt erittäin tyytyväisenä. Totuttuun tapaan mauksi kookos-suklaa, johon en ole tähänkään mennessä kyllästynyt, päinvastoin. Kylkeen pistetty BCAA on myös sellaista, jota olen tähänkin mennessä käyttänyt treenijuomana,
Supermassin Inzanea taitaa tämä olla jo kolmas purkki, koska oon tykännyt siitä laturina kyllä hyvin paljon. Käytän sitä aikalailla täysin pelkästään jalkatreenien alle, koska ne on kuitenkin aina niitä kovimpia koetuksia. Itse heitän mielelläni sheikkeriin myös vähän kreatiinia, macaa ja jäitä, joista muodostuu setti joka todellakin toimii. Ainut miinus siitä, että kumpikaan maku ei ehkä oo ihan niin mun mieleen äklömakeudellaan, mutta oon todennut siihenkin toimivaksi taktiikaksi heittää jonkun freshin purkan suuhun laturin hörppimisen ajaksi. Ja ne jäät auttaa!

Muihin treeneihin psyykkaan itseni ihan "normaaleilla" nesteillä, tai suhteellisen usein myös NOCCOja tai Celsiuksia käyttäen. Litrahinnaltaanhan varmasti vaikka toinen laturi tulisi halvemmaksi, mutta jotain virvoitusjuomamaista kivaahan noissa on. Juurikin kuvassa näkyvää tämänhetkistä lempparia on tälläkin hetkellä postissa matkalla lavallinen, jotka riittää sitten taas hetkeksi.
Tölkkijuomatkin yleensä kyllä kaadan krean, macan ja jäiden kaverina sheikkeriin. 1.) Sheikkerissä on korkki, mitä tölkeissä ei ole 2.) tölkin saa heitettyä suoraan kotona tölkkikassiin, eikä tarvitse tunkea rutistumaan reenikassiin tyhjetessään koska pantti! 3.) Sain ehkä pienet traumat kun dösäkuski joskus kysyi multa avoimesta NOCCO-tölkistä bussiin astuessani, että eihän tuossa ole alkoholia. Öö, kello oli maksimissaan 16:00 arkipäivänä, mulla oli treenivetimet päällä ja meikitön naama. Tosin, kuski taisi ilmeen puolesta itsekkin kyseenalaistaa kysymyksensä hyvin nopeasti, joten ehkei se nyt olisi ongelma.
Siti voin myöntää sen faktan, että tölkkimuotoisten "latureiden" avaaminen bussissa on aina yhtä suunnitelmallisuutta vaativaa, koska tiiättehän te sen sihahduksen, varsinkin kun lähdette matkaan niinkin epämääräisiltä hoodeilta kun koulupäivän jälkeen Malmilta. Tästä syystä ovelana tyttönä pyrin sijoittamaan sen pysäkkimomentteihin kun ilmassa on muutakin hälinää.
Näinkin hurja lisäravinnearsenaali mulla on siis käytössä tällä hetkellä. Joku tykkää mennä kokonaan ilman niin menkööt, joku tykkää hifistellä niin hifistelkööt. Selkeä ohjenuora mun mielestä löytyy siitä, että sun täytyy osata selittää se, milloin otat jotain ja miksi. Tää nyt on kumminkin yksinkertaisesti semmoinen tilanne, että aika harvan treenaajan kehitys riippuu kumminkaan niistä lisäravinteista, jos nyt heitetään tähän se kulunut ilmaisu, että kuitenkin kaikki muut peruspilarit on kunnossa. Tälläkin hetkellä esimerkiksi omalla kohdallani tiedän, että nukun liian vähän, mikä vaikuttaa jaksamiseen ja sen myötä treenaamiseen, ja sen saisi parhaiten korjattua vain nukkumalla lisää, eikä heittämällä EAA:ta treenin toisen kolmanneksen loppupuoliskolle. Mutta, jokainen tekee niinkuin parhaakseen näkee ja kokee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti