lauantai 8. lokakuuta 2016

viikonloppubanaanipannarit

Vaikka se joka-aamuinen spelttipuuroaamupala on joka kerta yhtä toimiva, niin viikonloppuisin, yleensä sunnuntaiaamuna jos se on ajallisesti mahdollista, tykkään tehdä vähän laadukkaamman aamupala-annoksen, eli yleensä banaanipannareita. Nyt se ehti unohtua muutamaksi viikoksi, tai on ollutkin muuta menoa aamusta. Nytkin tiesin, että huomenna täytyy lähteä kotoa varmaan ennen puoli kahdeksaa, joten pannariaamiainen sai valmistua jo tänään aamupalaksi. Simppeleillä raaka-aineilla on vaikea mennä vikaan, ja kun paistinpannukin on laadukas, niin ei paisteleminenkaan pitäisi tuottaa ongelmia.

Bansupannarit tuo juuri semmoista pientä arjen luksusta aamuun, ja tommosella setillä jos millä jaksaa kohta masun tasaantuessa lähteä vääntämään viikon toisen jalkatreenin, ja sitten kotiin lataamaan akkuja aina niin ihanan tenttiinluvun yhteydessä huomisia NFE:n messujen ja Fitness SM:n tsekkaamisia varten.
Pannareihin:
Speltti/kaura/tmv hiutaleita 30g
1 Banaani
3 valkuaista
(proteiinijauhe 10g)

Pinnalle:
Luonnonjogurttia 50g
Mustaherukoita & mansikoita n. 100g
(myös paistamiseen) kookosöljyä 10g

Kaikki pannariainekset blenderillä tai millä nyt haluaakaan sekaisin, siitä pannulle ja sitten lautaselle, aina välissä pannulle ja pannareiden päälle sivelen kookosöljyä ja latelen noita täytteitä. Keposemman tästä saa vähentämällä hiutaleiden ja/tai banaanin määrää, rasva-hiilari suhdetta muuttaa vaikka juurikin edellisiä vähentämällä ja vaihtamalla pelkkiä valkuaisia kokonaisiin kananmuniin. Yleensä pinnalla tykkään käyttää ennemmin jotain rahkamaista, puddingia tai sitten vaan mikron avulla sulatettuja ja murskattuja marjoja, mutta nyt yritän saada ton jääkaapissa lojuvan jogun käytettyä ettei tarvii sydän särkyen heittää ruokaa pois.

Energiaa koko setissä noin 475 cal, eli ihan kunnon aamupalan verran (proteiinia 30g, hiilaria 63g, rasvaa 12g) ja tällä kyllä varmasti jaksaa hyvin useamman tunnin. Jatkossa ehkä itekkin voisin nimenomaan vähentää hiilaria ja pistää lisää rasvaa, mutta tälleen rankan treenin alle sopii tällaisenaankin aika hyvin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti