tiistai 28. helmikuuta 2017

refresh

Sitä taidetaan sanoa, että "when a woman changes her hair, she's about to change her life". Suuntasin eilen aamusalin jälkeen Nook Fiveen Punavuoreen vähän sekavin fiiliksin. Toisaalta, olin jo useamman kuukauden suunnitellut ja haaveillut vähän muuttaa pään väriä. Toisaalta, tuntuu että kupariset hiukset on jo melkein olennainen osa identiteettiä. Niissä oli sitä jotain, särmää. Ylipäätään, tuntuisi superisti vieraalta ajatukselta enää palata mihinkään perusblondiin tai bruneen. Ei sillä, että mulla olisi mitään näitä värejä vastaan, vaan nimenomaan etten usko että kykenisin kokemaan niitä itselleni luonteviksi.
Tosiaan, istahdin kampaamotuoliin neljäksi tunniksi, ja lopputulos oli juurikin kuvittelemani strawberry blonde. Projektin ensimmäinen osahan suoritettiin vuoden ensimmäisinä päivinä, mutta vuosien kotivärjäilyn takia tehtiin vain muutama vaalennuspesu ja tyven värjäys silloin, jotta saatiin hiusta aukeamaan, ja oltiin tottakai kampaajan kanssa yhtä mieltä siitä, että edetään hiusten kuntoa silmällä pitäen, eikä vain mahdollisimman nopeasti suunnilleen oikeaan lopputulokseen. Oltiin nytkin molemmat tosi tyytyväisiä siihen faktaan, että varsinkin Olaplexin avulla oma hius ei paljon ollenkaan tuntunut kärsivän, vaikka vaalennettiin kumminkin aika reippaasti.
Tyveen tällä kertaa vähän savuisempaa sävyä, ja ylipäätään sävy kylmeni huolella, mikä on ehkä nimenomaan se, mihin on ollut eniten totuttelemista.
Yksi huippupuoli vaaleammassa ja hippasen neutraalimmassa sävyssä on se, että uusi väri antaa uusia mahdollisuuksia meikkaamisen puolella. Kupari oli jo itsessään sen verran vahva väri, että vaikkakin se toimi myös kirkkaampien punien kanssa ihan hyvin, tuli helposti vähän meikkipelle fiilis jos meikkasi muutenkin enemmän. En ole itse oikein väriloisto tai kuvioihminen vaan nimenomaan ennemmin hillittyyn värien käyttöön painottuva (treenvaatteet on sitten asia erikseen) joten tää tasapainottaa sitäkin puolta. Oon tän päivän aikana kokeillut uuden värin kanssa jo kahta vahvempaa huulimeikkiä, ja koen tämän toimivan siinäkin mielessä entistä paremmin.
Kampaajan kanssa todettiin myös se pluspuoli tämäntyyppiseen väriratkaisuun, että tätä on itse suhteellisen helppo sävytellä siihen suuntaan miltä itsestä juuri sillä hetkellä tuntuu. Ostin tänään pinkin colormaskin, joten voin nyt itsekin sävyttää kevyesti vään pinkimpään jos siltä tuntuu, tai lämpöisempään pienellä kuparisella vivahteella.
Shokeerasin frendejä pienesti oljenkeltaisella välimuodolla, varsinkin kun vasta lauantaina varatusta kampaamoajasta en ollut ehtinyt kovin monelle sanoa, mutta onneksi lopputuloksen suhteen on palaute ollut suhteellisen positiivista. Vähän yllättynyttä kyllä, koska moni tietää mun rakkauden edellistäkin hiusväriä kohtaan. Muutaman osasin odottaakin pettyvän kuparin aikakauden päättymisestä, mutta hei, itelleen näitä valintoja tehdään, ja mä oon ollut kyllä tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti