lauantai 29. lokakuuta 2016

paras jalkatreeni aikoihin

En edes muista milloin olisin viimeksi tehnyt huonoa jalkatreeniä, ne jumpat jotenkin kulkee kyllä aina. Tosin, tänä keskiviikkona jos olisin pitänyt pääni ja suunnannut kaksien huonojen unien ja kolmen treenipäivän jälkeen vielä jumpalle, olisi semmonen varmaan tullut vastaan. Kerrankin osasin kumminkin harvinaisesti olla sen verran fiksu, että salin dösäriltä suuntasinkin kotiinpäin, ihan ilman treeniyrityksiä. Nukuin hyvät yöunet, ja kävinkin torstaina heittämässä niin hyvän jalkajumpan ettei oo hetkeen nähty. Kannatti levätä!

5x 5-8 toistoa syvää takakyykkyä
4x 7-9 toistoa suorinjaloinmaastavetoa
4x 7-10 toistoa/jalka bulgarialaista askelkyykkyä
4x 16-18 toistoa askelkyykkyä vuorojaloin ristiaskeleella taakse
3x 8+10 toistoa takareisiä makuulta

Tossa noin viikko sitten totesin että nyt hitto, painot on junnannu nyt sen verran pitkään suunnilleen samoissa lukemissa, että nyt niitä muuten hilataan vähän ylemmäs vaikka väkisin. Don't get me wrong, tottakai edelleen pitää pitää tekniikka ja tuntuma kasassa, mutta luovun hetkeksi siitä 8 tai enemmän toistoja per sarja ajatuksesta, ja jos raskaammalla painolla saadaankin irti vain 6 puhdasta toistoa, nii sitten heitetään yksi sarja lisää mutta sillä mennään. Huomaa, että vähän taas muunneltu ärsykekkin uppoaa taas paremmin, ja onhan siihen painomäärien nostamiseen ihan yleensä muutenkin positiivisia vaikutuksia kehityksen suhteen liitetty.

Viimeiaikoina syvä takakyykky vapaalla tangolla on nimenomaan ollut se kingein pääliike. Smithissä on toki se hyvä puoli, että mäkin saisin helposti dominoimaan lähtevien etureisien osuutta liikkeessä heittämällä pienemmäksi, mutta silti oon ehdottomasti ennemmin mieltynyt vapaaseen tankoon. Haastaa kroppaa aivan eri tavalla kokonaisvaltaisesti, ja tekniikkaan keskittyminen tuo oman lisähaasteensa. Lisäksi parhaimmillaan kyllä koen saavani paljon paremman ärsykkeen lihoille vapaalla tangolla kuin smithissä, mutta jokainen tekee niin kuin parhaakseen kokee.
SJMV tällä kertaa taas taisi mennä ihan putkeen, mun ylikireät takareidet on ihan oikealla tavalla ja toivottavasti maanantaihin onnistuen palautuvassa kuosissa. Vaikka juuri sen takia tykkään enemmän tehdä koukistavia takareisiliikkeitä laitteissa, niin kyllähän tollasella isommalla kuormalla tehtävällä perusliikkeellä on oma arvonsa, jos näistäkin takareiskoista joskus sais jotain kehitettyäkin :D
Bulgarialaisen askelkyykyn teen aina smithissä, lämppäsarjojen aikana vähän säädellen asentoja ja penkin etäisyyttä että missä saa parhaiten liikkeen toimimaan. Kannattaa ottaa sellainen koroke ja sellaiset painot, että saa takana olevan jalan polven ainakin suunnilleen hipomaan maata, niin ainakin menee perille.
Askelkyykky ristiaskeleella taakse on kyllä just niin hate-love liike. Se on superhelppo saada uppoamaan oikeaan osoitteeseen, ja puristaa vielä muutama toisto irti vaikka olisikin aika lopussa. Yleensä pistän jalat eteen pienen korokkeen päälle, mutta nyt en tehnyt niin, mikä mahdollisti pikkuisen isommat painot, ja tuntui toimivan niinkin ihan näppärästi.
Loppuun takareisien tappo uudella lempparilla, eli mekaanisella pudotuksella takareisiä maaten tehtävässä laitteessa. Ensin niin monta toistoa yhdellä jalalla kuin menee, ja sen jälkeen toinen jalka mukaan auttamaan ja hapotetaan ihan loppuun. Hetki taukoa, ja sama homma toiselle jalalle. Kolme kertaa tää rundi molemmille jaloille, niin tuntee todella tehneensä.

Ton setin jälkeen käveleminen on lievästi sanottuna ollut hieman haastavaa näinä treenin jälkeisinä päivinä, mutta ehkä mä tästä lähden sitten kierien vielä viikon vikan salin kimppuun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti