sunnuntai 13. marraskuuta 2016

parhaat flunssankarkotusainekset

Lepoviikko ja isänpäiväviikonloppu alkaa nyt olla klaarattu läpi, ja hinku päästä jo tänään salille olisi ollut kova. Muttakun. Nää pirun flunssailukelit. Lepoviikonhan meinasin pätkästä jo viiden kokonaisen päivän jälkeen perjantaina, ja kävin salilla vähän olkapäitä ja ojentajia treenaamassa. Treenistä kumminkin kolmasosa meni vähän kuulostellessa ja miettiessä, että onko flunssanpoikasta iskemässä vai ei. Vähän saattoi havaita tukkoisuutta, mutta kumminkin yleinen jaksaminen oli melko hyvällä levelillä ja oli energinen olo. Sama meininki on jatkunut koko viikonlopun, tänäänkin arvoin pitkään junan saapuessa Helsingin suuntaan jo ennen neljää, että heitänkö kamat kotiin ja suuntaan vielä salille vai en, mutta päädyin varmuuden vuoksi vielä jäämään kotiin. Oon koko viikon jaksanut pysyä poissa salilta (nojoo perjantaita lukuunottamatta) sillä ajatuksella, että levon ja torstaisen hieronnan jäljiltä pääsen maanantaina vetämään sellasen jalkajumpan että tolkku pois.
Nyt onkin otetu semmoset flunssanesto/poistomeiningit käyttöön ettei tosikaan!

Vitamiinit
Itse olen vahvasti sitä mieltä, että lisävitskujen nappailulla ekoja flunssaoireita huomatessaan on oikeasti merkitystä. Mieluummin kannattaa ottaa vitamiininappeja sellaisina päivinä toiseen kertaan vaikka iltapäivällä/illansuussa, kuin että ottaisi tuplaison kerta-annoksen, koska tällöin saa niitä enemmän imeytymään ja näin ollen niistä enemmän iloa irti. Magnesiumia ja sinkkiä ei sovi unohtaa!

Inkivääri, tyrni, mustikka jne,
Usein ensimmäinen asia minkä teen kun huomaan pientä hiipivää tukkoisuutta, on marssiminen kaupan hevi-hyllyille ja nappaan sieltä mukaan tuoretta inkivääriä. Pilkon/raastan sitä teen sekaan ja ruokaan, sekä smoothieisiin. Kanan kanssa inkivääri toimii varsinkin oikein hyvin, se on mulle ihan luottojeesi.
Flunssapöpöjen karkottamiseen ihan omiaan on myös nää meidän omista metsistä ja pihoista löytyvät superfoodit, marjat. Tyrni on muutenkin oma smoothiemarjalemppari, ja mustikoita tulee automaattisesti syötyä päivittäin. Tulee superisti halvemmaksi jos on vaan ikinä mahdollisuus itse kerätä ja pakastaa.

Vihreä tee, raakakaakao ja lehtivihreät
Vihreä tee kuuluu allekirjoittaneella ihan arkilemppareihin, ja nyt kun tuli ostettua ihan kunnon matchaa, niin flunssanoireisiin tarvii tietysti hörppiä ihan sitä (vaniljajauheen kera tulee hyvää!). Esimerkiksi smoothieisiin on helppo ujuttaa sekaan myös raakakaakaon ja erilaisten vihersekoitusten tyyppisiä juttuja boostaamaan vastustuskykyä. Makuvariaatioia kannattaa toki vähän kehitelä ja niihin totutella. Tässäkin mielessä tietysti on aivan perusteltua valmistaa esimerkiksi kuivatuilla mustikoilla höystettyä raakasuklaata koska hei, flunssankarkotusta!

Mähän siis oon vielä ihan paniikissa flunssailuoireista jos niitä sattuu ilmaantumaan, Pyrin tunnistamaan, tarttumaan ja kitkemään ne heti ensitekijöissään pois, sillä sairastaminen pakkolepoineen ahistaa mua ihan hulluna. Omistan useita ystäviä jotka flunssailee hyvin usein, enkä itse vain yksinkertaisesti pystyisi siihen, nounou. Tän takia haen kohta ehkä vielä yhden mukillisen matcha-vaniljateetä ja nappaan vielä yhet vitamiinit naamaan, ja vedän peiton niin korkealle korviin että varmasti huomenna irtoo reeni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti