keskiviikko 18. tammikuuta 2017

breakfast smoothie

Jos suunitelmissa on lähteä 1-2h aamupalan nauttimisesta salille, smoothiemuotoinen aamupala sopii aamuun yleensä vähän reilua puuroannosta paremmin. Smoothiet on taas päässeet mun päivittäiseen ruokavalioon mukaan niin hyvän maun mukaan, kuin myös siitä syystä että pyrin päivittäin nauttimaan annoksen macaa ja viherjauhetta, ja erityisesti jälkimmäisen oon todennut uppoavan tossa muodossa nimenomaan kaikista parhaiten. Smoothieita voi tehdä hyvin paljon erilaisia raaka-aineita vaihdellen, sopimaan ravitsemaan niin tiukan salitreenin alle, kuin kevyeksi välipalaksi.
Vihersmoothie jalkatreenin alle
puolikas vihreä omena
banaani
puolikas avokado
35 g pakastettuja tyrnejä
150g juotavaa skyrriä (inkivääri-pinaatti-mango)
15g hiutaleita (kaura sopii, itsellä 4 viljan)
macaa
viherjauhetta

Banaani tuo sopivaa makeutta, mutta tyrni ja omena tekevät smoothiesta ihanan freesin. Tyrni on ehdottomasti mun lemppareimpia smoothieaineksia, juurikin omenan kaverina. Tuore inkivääri sopii tohon comboon kanssa huisin hyvin, mutta sitä ei nyt sattunut olemaan kotona. Treeniä edeltävissä smoothieissa suosin hiilarinlähteenä ehdottomasti hedelmiä ja marjoja enemmän viljojen sijaan niiden (varsinkin banaanin) imeytyessä käyttöön paljon nopsemmin. Kuvassa on vasta ensimmäinen reilu puolikas annoksesta, ei siitä ihan noin pientä sentään tullut.
Rasvanlähteenä puolikkaassa avokadossa sitä on vielä yhdelle aterialle suht vähäisesti, joten otin vielä lempparimaissikakkuja ja sipaisin mantelivoita niille. Vihreä tee kuuluu mulla yleensä useamman kerran nautittuna jokaiseen päivään, erityisesti tämmösiin rennomman aikataulun aamuihin. Ihan nappisuoritusaamupala!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti